Vnesite za iskanje

SBC – Klub slovenskih podjetnikov predstavnikom vlade pred ponovnim vstopom v šole predlagal testiranje s hitrimi testi

V Klubu slovenskih podjetnikov (SBC) budno spremljajo dogajanje glede odpiranja vrtcev in šol. Kot je znano, so osnovne šole popolnoma zaprte že vse od konca oktobra, torej neprekinjeno že več kot dva meseca in pol. Na podlagi včerajšnjih epidemioloških podatkov je bila sprejeta odločitev, da se bodo osnovne šole končno začele odpirati.

Glede na trenutne razmere, se bodo šole lahko odprle skoraj v večini regij, razen v treh, in sicer jugovzhodni, posavski in goriški regiji. Zavedajo se, da previdnost pri tem ni odveč, zato  predlagajo, z namenom preprečitve ponovnega množičnega širjenja novih okužb, testiranje učiteljev in učencev pred vstopom v šole s hitrimi testi.

Pozdravljamo vnovično odpiranje šol, seveda ob upoštevanju vseh zdravstvenih ukrepov, da ne bi prišlo do novega vala okužb in s tem ponovnega zapiranja. Zgled nam lahko predstavlja Avstrija, ki je napovedala tedensko testiranje tako zaposlenih, kot tudi otrok, s čimer se zajezi morebitno širjenje okužb na širšo populacijo. Pristop testiranja s hitrimi testi, se je kot učinkovit ukrep hitrega odkrivanja in nadaljnjega širjenja okužb izkazal že v podjetnih, kjer takšen pristop številna podjetja uporabljajo že nekaj časa. V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov tako predlagamo, da se testiranje s hitrimi testi uvede tudi v šolah, tako za učitelje, kot tudi učence. S tem bi širjenje virusa hitro zajezili ter s tem preprečili možnost nekontroliranega širjenja med učitelji in učenci”, so zapisali. S  tem bi omogočili hitrejšo, predvsem pa varnejše odpiranje šol, in tako zmanjšali možnost, da bi jih bilo po odprtju potrebno kmalu ponovno zapirati.

Deli novico:
Oznake: