Vnesite za iskanje

Korona kriza je, tako kot vse ostale posle, ustavila tudi nepremičninski trg. Med »lockdownom« smo se vsi upravičeno spraševali, kaj nas čaka in nihče ni mogel predvideti, kaj se bo zgodilo z nepremičninskim trgom.

 

Med krizo se je ugibalo, ali bodo cene nepremičnin padle, ali bo na trgu več nepremičnin, ali je boljše počakati s prodajo, ali smo že zamudili najbolj ugoden trenutek, … Sedaj, nekaj mesecev po začetni krizi, je stanje že precej jasno. Nepremičninski trg je izjemno živahen, veliko ljudi išče nepremičnine. V mesecu maju si resnično niti v sanjah ne bi upali predstavljati, da se bo povpraševanje po nepremičninah povečalo in da bodo cene ost ale precej stabilne in visoke. V naši nepremičninski družbi se trudimo, da bi, kar se da hitro in po vaših željah prodali vašo nepremičnino. Ob tem vam seveda svetujemo tako pri ceni kot pri ostalih stvareh, vezanih na prodajo vaše nepremičnine.

 

Pri tem želimo izpostaviti tudi prednosti za kupce nepremičnin. Glede na to, da na slovenski obali ni novih gradenj in da je ponudba precej omejena, se je s korona krizo povečala ponudba takšnih nepremičnin, ki jih ponavadi na trgu ni. Torej smo se znašli v času, kjer pridobijo tako prodajalci kot kupci. Prodajalci predvsem zaradi lažje prodaje, saj še vedno velja, da povpraševanje presega ponudbo. Vsaj na slovenski obali je tako. Kupci pa zaradi tega, ker lahko pridejo do ekskluzivnih nepremičnin, mogoče ravno takšnih, kot so si jih vedno želeli.

 

Kakršne koli napovedi o upadu cen nepremičnin bi bile neutemeljene in le posledica ugibanj. Po našem mnenju je sedaj pravi čas za prodajo vaše nepremičnine, saj so cene stabilne, povpraševanje pa veliko. Menimo, da v kolikor razmišljate o prodaji, nikar ne odlašate. Če potrebujete nasvet naše nepremičninske družbe vam bomo z veseljem svetovali pri prodaji ali nakupu vaše nepremičnine.

 

Obala nepremičnine d. o. o. Obala 16,

6320 Portorož

Tel 05 674 10 30

Mob 041 35 22 00

info@obala-nepremicnine.si

Oglasno sporočilo.

Deli novico:
Oznake: