Vnesite za iskanje

Ta četrtek, 15. oktobra, se v koprski dvorani Sv. Frančiška Asiškega z akustičnim koncertom slovenske kantavtorice Ditke začenja cikel jesenskih družabnih večerov Šelestenja.

Ditka, kantavtorica in skladateljica s Prevalj na Koroškem je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj prepoznavna po uglasbitvah poezije pesnika Ferija Lainščka.

Glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, vsestranskim glasbenikom in profesorjem glasbe, ki je tudi stalni član njene glasbene zasedbe ter avtor aranžmajev vseh njenih pesmi. Ditka ima za sabo številne samostojne koncerte avtorske glasbe kot tudi koncerte v okviru večjih glasbenih festivalov. Del njene glasbene zgodbe so tudi skladbe v angleškem jeziku, za katere sama ustvari tako glasbo kot besedila. Lansko leto je z avtorskimi skladbami postala zmagovalka največjega festivala za kantavtorje v Sofiji v Bolgariji.

 

V letu 2020 Ditka obeležuje 10. obletnico profesionalne glasbene kariere. V tem času je izdala tri albume (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me in Ne bodi, kar nisi). Ob deseti obletnici pa bo konec tega leta izdala prav posebno vinilno ploščo DITKA 10, posneto to poletje v živo z akustično zasedbo. Na njej je zbranih 12 pesmi, ki so v preteklih letih vsaka posebej zaznamovale njeno kariero.

Ditkina glasba je namenjena krogu ljudi, ki jim je blizu kakovostna glasba in lepa beseda ter tistim, ki znajo prisluhniti.

 

Koncert ta četrtek, 15. oktobra, v Kopru bo akustično glasbeno popotovanje skozi njenih deset let ustvarjanja, na njem pa bo predstavila tudi novo pesem z naslovom Drugo ime.

 

Dogodek bo izveden v okviru vseh previdnostnih ukrepov in v skladu s priporočili NIJZ, vstopnice za koncert si po ceni 15 evrov lahko zagotovite v TIC Koper v Pretorski palači.

Sicer pa bodo Šelesetnja popestrila tudi petkov in sobotni večer v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega. V petek ob 19.30 nas čaka stand up večer SLO-IĆ: Perica Jerković, Admir Baltić, Žiga Kočar, Blaž Curk, v soboto pa nastop mešanega pevskega zbora Brnistra. Slednji bo postregel z že znanim repertoarjem, ki po eni strani zajema ljubezenske in hudomušne skladbe, po drugi strani pa opeva naravo in njeno lepoto, medtem ko bodo z novimi skladbami prikazali Istro. Na koncertu se jim bo pridružila tudi gostja, harfistka Neža Morgan iz Glasbene šole Koper.

 

Vstopnice za sobotni stand up so za ceno 10 evrov na voljo v TIC Koper, za sobotni koncert pa si vstopnice po ceni 5 evrov prav tako lahko zagotovite v TIC Koper.

Deli novico:
Oznake: