Vnesite za iskanje

Cene stanovanj in hiš že nekaj časa pospešeno rastejo. V primerjavi z lanskim letom so se po podatkih Geodetske uprave RS v prvem polletju zvišale za približno osem odstotkov. Lahko bi rekli, da gre za najvišjo polletno rast od časov pred nepremičninsko krizo leta 2008. Cene nepremičnin v naši slovenski Istri pa so poskočile od deset do dvanajst odstotkov.

 

V naši nepremičninski agenciji menimo, da je sedaj res pravi čas za prodajo. Cene so rekordno visoke in takšne zaenkrat tudi ostajajo. Povpraševanje je tisto, ki močno vpliva na rast cen nepremičnin in povpraševanje po nepremičninah v tem delu Slovenije je veliko. Na cene nepremičnin pa vpliva tudi zvišanje cen gradbenih materialov ter transporta zaradi covid pandemije. Ob tem moramo posebej izpostaviti, da je trenutna dostopnost do denarja velika, pa tudi obrestne mere so izjemno nizke.

 

Do kdaj bo to trajalo?

Težko je napovedati, kako dolgo bodo cene nepremičnin ostale tako rekordno visoke. Po mnenju Gursa ni pričakovati zaustavitve cen nepremičnin, saj ponudba ne dohaja povpraševanja. Novogradnje so dejansko prodane, še preden so zgrajene in vemo, da na Obali ni veliko novogradenj. Seveda pa to ne pomeni, da na trgu ni nepremičnin, ki jih lahko dobite v okviru vaših zmožnosti. Tukaj nastopimo mi, ki z veseljem preučimo vse možnosti in najdemo najboljšo možno rešitev. Še vedno je pravi čas za nakup nepremičnine za lastno uporabo. Čakanje na padec cen je lahko dolgotrajno.

 

V naši nepremičninski družbi vsem prodajalcem nepremičnim svetujemo, da je najbolj pomembno postaviti dejansko ceno nepremičnine. Pri tem vam pomagamo mi. Pokličite nas in se dogovorite za ogled in cenitev vaše nepremičnine.

 

Branko Lončar

 

Obala nepremičnine d.o.o.

Obala 16,

6320 Portorož

Tel 05 674 10 30

Mob 041 35 22 00

info@obala-nepremicnine.si

Oglasno sporočilo.

Deli novico:
Oznake:
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek