Vnesite za iskanje

Slovenija je pripravljena na gostovanje kolesarske dirke po Italiji

Predstavništvo STO v Italiji je v sodelovanju z destinacijsko organizacijo Doline Soče organiziralo novinarsko konferenco za italijanske medije v Milanu. Predstavili so promocijske aktivnosti vezane na kolesarski športni dogodek Giro d’Italia in Giro-E 27. maja.

Slovenska etapa dirke po Italiji je ponovno odlična priložnost za promocijo Slovenije kot destinacije odličnih aktivnih doživetij. Slovenska turistična organizacija ob gostovanju dirke v Sloveniji v sodelovanju z destinacijsko organizacijo Doline Soče izvaja promocijske aktivnosti za krepitev prepoznavnosti Slovenije kot destinacije za aktivna, še posebej pa kolesarska doživetja.

 

Aljoša Ota, vodja predstavništva STO v Italiji, je izbranim novinarjem najpomembnejših italijanskih tiskanih in spletnih medijev predstavil Slovenijo kot trajnostno naravnano butično destinacijo in podal pomembne informacije vezane na promocijske aktivnosti v sklopu kolesarske dirke po Italiji. 27. maja bodo slovenski navijači pozdravili 19. etapo 177 kilometrov dolge trase Giro d’Italia, ki bo potovala tudi po Sloveniji. Ta se začne v Marano Lagunare in konča v Santuario di Castelmonte v Italiji, udeležence pa bo popeljala tudi med zelene hribe in planote Doline Soče.

 

Direktor Turizma Doline Soče Viljem Kvalič je v nadaljevanju predstavil aktivnosti Doline Soče vezane na ta izjemni športni dogodek, logistične priprave in promocijska orodja.  Predstavil je tudi aktivnosti spremljevalnega dogodka Giro-E, kjer kolesarji tekmujejo z e-kolesi, ki bo imel štart v Kobaridu 27. maja v jutranjih urah.

 

Prisotni novinarji so se seznanili z vsemi podrobnejšimi informacijami vezanimi na Giro d’Italia v Sloveniji. Pomembno objavo vezano na Giro je že objavil medij Il Sole 24 Ore.

 

Vir in foto: Predstavništvo STO v Italiji

Deli novico:
Oznake: