Vnesite za iskanje

Spomladanska akcija zbiranja nevarnih odpadkov v Piranu

V občini Piran bo od danes pa do petka potekala akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Prevzem bo za vse občane in občanke Pirana brezplačen.

 

Spomladanska akcija se bo pričela danes v Piranu in se nadaljevala v Portorožu ter Luciji. Zbiralnica se bo nato do petka selila v Strunjan, Sečo, Sečovlje, Dragonjo, Sv. Peter, Novo vas in Padno.

Na premični zbiralnici bo možno oddati zdravila s pretečenim rokom uporabe, pesticide, odpadna jedilna in motorna olja, barve, lake, premaze, lepila, topila, kozmetiko, neonske in halogene žarnice, kemikalije, pršila, živosrebrne termometre, onesnaženo embalažo, baterije in akumulatorje.

 

 

V jesenski akciji je bilo na ta način zbranih 3.934 kilogramov nevarnih odpadkov, od tega največ barv (42%), jedilnega olja (23%), pesticidov (9,5%) in motornega olja (9%). Zaradi izkazane odgovornosti do pravilnega ravnanja z odpadki in želje po ohranjanju čistega okolja podobno količino pričakujemo tudi tokrat.

Poleg akcije zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico, ki poteka dvakrat letno, lahko občani nevarne odpadke oddajo skozi vse leto tudi na zbirnem centru Dragonja.

 

 

Vir in foto: Okolje Piran

Deli novico:
Oznake: