Vnesite za iskanje

STYLO – modna revija za mlade oblikovalce vabi k sodelovanju

Mladi modni oblikovalci se do 14. junija lahko prijavijo na šesto edicijo modne revije Stylo, ki jo tradicionalno pripravlja Center mladih Koper.  

Stylo je namenjen mladim, še neuveljavljenim modnim oblikovalcem iz Slovenije, da svoje zamisli in kreacije na skupni modni reviji predstavijo širši javnosti. Sodelovanje na natečaju je obenem odlična priložnost za povezovanje, izmenjavo zamisli in izkušenj z drugimi modnimi oblikovalci, kot tudi pridobitev novih znanj s tega področja.

Center mladih Koper, ki deluje pod okriljem Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, je doslej uspešno izvedel že pet natečajev, ki so jih iz leta v leto nadgrajevali in izpopolnjevali. Zaradi epidemije Covid-19 so zadnji modni dogodek izvedli virtualno, kljub temu pa je tudi spletna edicija naletela na odličen odziv.

Kot vse kaže, se bo tudi letošnji modni dogodek, vsaj delno preselil na splet. Na spletni modni reviji, ki bo predvidoma v začetku septembra, se bodo tradicionalno predstavile modne kreacije finalistov natečaja, občinstvo pa jih bo lahko spremljalo na uradni spletni strani Centra mladih Koper ter Facebook straneh CMK in Stylo.

Vsi, ki bi se želeli prijaviti na letošnji Stylo, to lahko storijo do 14. junija.

Letošnja osrednja tema za ustvarjanje je »Peti element«, ki ga vsak od nas razume na drugačen način. Kako bi povezali zemljo, ogenj, vodo in zrak, štiri osnovne zemeljske elemente? Je lahko peti element naše čustvo, ki ni otipljivo, je pa zelo realno in živo? Bi lahko to bile sanje? Ali je peti element le del druge dimenzije? Naj vas te izhodiščne točke popeljejo v svet ustvarjalnosti in vas hkrati spodbudijo k sodelovanju. Vaše modne kreacije bodo osnova za oblikovanje modnega pogleda na trenutni svet, ki vse hitreje vrti, vsaj za tistega, ki se pozabi ustaviti. Naj vaša ustvarjalnost govori za vas.

O zmagovalcu bo poleg strokovne komisije, ki jo bodo sestavljale modna poznavalka, voditeljica in novinarka Lorella Flego, odgovorna urednica revija Elle Petra Windschnurer in modna oblikovalka, ustanoviteljica Benedetti Life izr.prof. Matea Benedetti, odločalo tudi občinstvo.

Zmagovalec, ki bo izbran na podlagi zbranih glasov občinstva in ocen strokovne komisije, bo prejel enotno denarno nagrado v višini 2.000,00 evrov bruto in možnost predstavitve v reviji Elle.

Več informacij je dostopnih na Facebook strani Stylo.

Foto: Erik Starc

Deli novico:
Oznake: