Vnesite za iskanje

Kako zagotoviti kontinuiteto

Predhodno leto je pokazalo, da turizem vendarle zna preživeti in se prilagoditi še tako težkim situacijam, kot je pandemija Covid-19. Slovenija je bila v turističnem pogledu zgodba o uspehu in se v celotnem evropskem prostoru še naprej trudi, da bi zadovoljila najvišje standarde varovanja zdravja v vseh turističnih namestitvah.

 

Novasol je zaradi svoje pestre ponudbe namestitvenih objektov predstavljal odlično platformo za vse goste, ki so želeli počitnice preživeti v »mini balončku«. Povpraševanje po samostojnih hišah z bazeni se je ogromno povečalo in je tudi danes na nivoju lanskoletne prodaje. Seveda je vse skupaj povezano z odpiranjem in rahljanjem razmer na naših trgih. Segment zasebnih namestitev bo tudi letos dosegel veliko zanimanje in relativno dobro zasedenost.

Vsem našim sobodajalcem smo omogočili tudi odpiranje prodaje za leto 2022, iz razloga velikega povpraševanja gostov, predvsem iz trgov zahodne Evrope (Nemčija, Danska, Nizozemska, Belgija). Namigi z vseh trgov so pozitivni, kar nas navdihuje z optimizmom v prihajajočih mesecih.

 

Predvidevanja zasedenosti zasebnih namestitev za letošnjo sezono so v okviru pričakovanj, kar pa v povprečju pomeni, da bodo na nivoju predhodnega leta. Ob koncu meseca marca beležimo približno 50% zmanjšanje rezervacij v primerjavi z letom 2020.

 

Razvili smo tudi nekaj novih konceptov in implementirali dodatne algoritme, ki nam omogočajo dinamično prilagajanje cen glede na povpraševanje na trgu. Veliko pozornosti smo namenili prožnosti odpovedi potovanja ter tako povečali obstoječa povpraševanja po rezervacijah. Z rahljanjem vseh obstoječih omejitev pričakujemo tudi dvig povpraševanja, kar se bo zrcalilo v dvigu prodaje v mesecu maju in juniju.

Kako do boljše zasedenosti? Prednosti Novasolove ponudbe so predvsem daljše terminske zasedenosti (sedem dni in več) nastanitvenih objektov, prav zaradi specifičnosti ponudbe, ki je prilagojena našim kupcem. V veliki večini objektov poskušamo nadgrajevati ponudbo z ustreznimi vsebinami, zato tudi vsem novim sobodajalcem svetujemo, kako opremiti nepremičnino, da bo ta atraktivnejša pri preživljanju prostega časa. Trendi turizma po covidu kažejo novo realnost, turizem potrebuje tako imenovani reset, zavarovanje naravnega okolja, spodbujanje k večanju kvalitete storitev in dodane vrednosti na gosta. V Novasolu se tega koncepta zavedamo, zato zagovarjamo razvoj bolj trajnostno naravnanega turizma.

Maestral doo – Partner office

Belokriška cesta 999 Portorož 6320

Phone +386 5 6746501

GSM. +386 41 681626

andrej.babnik@novasol.com

novasol@novasol.si

Oglasno sporočilo.

Deli novico:
Oznake: