Vnesite za iskanje

Vlatko Čančar je 24-letni Koprčan, ki ga je pot profesionalnega košarkarja ponesla v ameriško ligo NBA. Svojo profesionalno pot je leta 2016 začel v ljubljanskem klubu Union Olimpija, leto kasneje pa je odšel v srbski klub Mega Leks. Leta 2019 je odpotoval čez lužo v znano ekipo NB A . Tam je podpisal pogodbo s klubom Denver Nuggets, kjer je v letošnji sezoni na parketu povprečno preživel slabih 6 minut, njegovo povprečje zadetkov pa je zaenkrat 2.1 točke. Vlatko je tudi član slovenske reprezentance, ki je ravno sredi pripravljalnih tekem pred olimpijskim kvalifikacijskim turnirjem.

Judoistka Andreja Leški je osvojila srebro na svetovnem prvenstvu. V finalu do kategorije do 63 kg je morala poraz v finalu priznati Francozinji Clarisse Agbegnenou. Srebrna medalja Andreje Leški pa je tudi prva medalja za Slovenijo s svetovnih prvenstev po letu 2018. 24 letna Koprčanka je svoj prvi mednarodni uspeh dosegla kot kadetinja na Evropskem kadetskem pokalu v Zagrebu leta 2012, v kategoriji -48kg, nato pa je v naslednjih letih osvojila še 8 medalj z evropskih kadetskih tekmovanj. Na prestižnem tekmovanju leta, Doha Masters 2020, je osvojila bronasto medaljo in si priborila dodatne točke v kvalifikacijah za letošnje Olimpijske igre v Tokiu.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta izjemni jadralki, ki se nad tem športom navdušujeta že od majhnih nog, in že dolga leta nizata vrhunske rezultate. Na zadnjem prvenstvu v Vilamouri na Portugalskem sta tekmovanje zaključili na 13. Mestu. To je bilo njuno zadnje večje tekmovanje pred odhodom na Olimpijske igre, kjer bomo zanju držali pesti med 23. julijem in 8. avgustom. Olimpijsko medaljo lovita že od Olimpijskih iger v Riu, kjer sta osvojili 6. Mesto. Rezultatov in uvrstitev ne želita napovedovati, si pa zagotovo želita še ene vrhunske uvrstitve.

 

Anja Vertnik

Deli novico:
Oznake: