Vnesite za iskanje

V Knjižnici Ankaran so uporabnikom predali v uporabo vračilomat, ki bo strankam omogočal varen in zanesljiv brezstični način vračila knjig vsak dan 24 ur na dan.

 

»V obdobju, ko nas je presenetila covid resničnost, smo se bili primorani prilagoditi razmeram. V Knjižnici Ankaran smo delo ves čas prilagajali tako, da smo se čim bolj približali uporabnikom in jim ob tem omogočali varno, brezstično izposojo, z novim vračilomatom, pa jim od včeraj dalje omogočamo tudi popolnoma varno in brezstično vračilo knjig«, so povedali v ankaranski knjižnici.

 

»Hvaležni smo, da nam je občina Ankaran omogočila nakup vračilomata, ki bo našim uporabnikom zagotovo omogočil lažji in za današnje razmere, ko živimo v covid resničnosti, predvsem varen način vračila knjig. Ob tem naj izpostavim, da je vračilomat še toliko bolj pomembna pridobitev, saj se je v lanskem letu število naših aktivnih članov povečalo za kar 12 odstotkov. Hvala, da ste tudi v tako težkih časih, kot je obdobje epidemije z nami, da nam zaupate in skupaj z nami gradite ter dokazujete, kako zelo pomembna je bralna kultura,« je bil izčrpen direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, David Runco.

 

Novo pridobitev je pozdravila tudi podžupanja Martina Angelini. Skupaj z direktorjem ankaranske knjižnice sta svečano otvorila in v uporabo predala vračilomat, ki je izjemno dobrodošla pridobitev. Njegova uporaba je hitra in preprosta, saj bodo uporabniki knjige enostavno spustili skozi režo, medtem ko bodo knjižničarji vsak delovni dan poskrbeli, da bodo knjige redno in dosledno vrnjene na knjižne police.

Deli novico:
Oznake: