Vnesite za iskanje

V Berlinu sprejeli odločitev o tako imenovanem potnem listu COVID

Voditelji vlad EU so na tiskovni konferenci v Berlinu sporočili, da bodo ustvarili enoten zdravstveni potni list, ki bo tistim, ki so se že cepili, omogočala določene prednosti, kot so potovanja in udeležbe na konferencah in kulturnih prireditvah.

Na izredni konferenci vrha EU, ki je potekala preko videokonference, je bil poudarek na vprašanju “Kako pospešiti cepljenje in kako se vrniti v normalno življenje?” Voditelji držav so se tako dogovorili za uvedbo tako imenovanega potnega lista COVID, poročajo mediji. Izdelava potnih listov COVID bo trajala približno tri mesece, združiti jih bo potrebno v skupni zdravstveni potni list EU.

Odločitev, kaj natančno je mogoče storiti s potrdilom o cepljenju, še ni sprejeta, je na tiskovni konferenci dejala kanclerka Angela Merkel. “Nisem programerka,” je Merklova odgovorila na vprašanje, ali naj bo takšno elektronsko potrdilo ali potni list za cepljenje proti COVID na voljo pred poletnimi počitnicami. “Zagotovo pa bo na voljo v bližnji prihodnosti,” je še dejala.

Deli novico:
Oznake: