Vnesite za iskanje

V Dolu pri Vogljah vinjen vozil traktor

V petek so policisti Policijske uprave Koper obravnavali štiri ponarejene PCR teste, in sicer enega na mejnem prehodu Dragonja, dva na kontrolni točki Fernetiči in enega na mejnem prehodu Jelšane. Sledijo kazenske ovadbe.

 

Pozno popoldne so policisti v Dolu pri Vogljah kontrolirali voznika traktorja. Alkotest mu je pokazal 0,78 mg/l. Ponoči pa so koprski policisti na Pomjanu odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila, ki je pokazal 0,64 mg/l.

Obema sledi obdolžilni predlog.


Na lokalni cesti Potoče – Senožeče je popoldne padel kolesar iz Nove Gorice. Zapeljal je v udarno jamo, zaradi česar je izgubil oblast nad kolesom. Odpeljan je bil v bolnico Šempeter pri Gorici. Dopoldan so policisti v Kopru vozniku osebnega avtomobila odredili hitri test na droge. Test je bil pozitiven, voznik pa je zatem odklonil strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog.

Sobota
Popoldne so policisti na mejnem prehodu Starod obravnavali kaznivo dejanje ponarejanja listin in prekoračitev bivanja v EU. Policisti so pri potniku na  avtobusu, državljanu Albanije, ugotovili, da ima v potni listini več ponarejenih žigov in je prekoračil 90 dnevni rok bivanja v zadnjih 180 dneh na  območju  EU. Zaradi prekoračitve bivanja v EU mu je bila izrečena globa, sledi mu kazenska ovadba.

V Postojni je padel kolesar. Po prvih podatkih mu je nasproti pripeljal voznik skuterja, da bi se izognil trčenju, je zapeljal izven vozišča ter trčil v drevo. Poškodovanega so odpeljali v Klinični center Ljubljana, policisti še zbirajo obvestila.

Zvečer je v Sežani 13-letni otrok s kolesom izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila, ki je vanj trčil. Otrok se je pri trčenju lažje poškodoval. Pozno zvečer je občan poklical policijo in povedal, da je na parkirišču v Bertokih voznik tovornega vozila ljubljanskih registracij pravkar odklopil prikolico in odpeljal, po njegovih besedah močno pod vplivom alkohola. Prometni policisti so ustavili 44-letnega voznika tovornega vozila, državljana Srbije. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,86 mg/l, pridržan je bil po Zakonu o pravilih cestnega prometa, sledi mu obdolžilni predlog.

Nedelja

V noči na nedeljo so koprski policisti ustavili voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,61 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje in odvzeto vozniško dovoljenje.

Zvečer so bili policisti obveščeni o ropu v Postojni. 16-letnika so pretepli štirje neznanci, ki so od njega zahtevali denar. Utrpel je lažje poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Popoldan pa je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem cestišču v Strunjanu trčil v obcestni zid. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,34 mg/l. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

 

Sicer pa so policisti Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu intervenirali v 116 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 358 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 1 rop in 4 kazniva dejanja ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervenciji.

 

Vir: Policija

Deli novico:
Oznake: