Vnesite za iskanje

Občinski svet Občine Izola je na zadnji seji v drugem branju soglasno potrdil nov odlok o javnem redu in miru. Ta prinaša prepoved gibanja v kopalkah na javnih površinah razen na območju kopalnih voda. Prav tako se določa globo v višini 200 evrov za lastnike psov, ki s sabo nimajo plastičnih vrečk.

 

S sprejemom odloka pred začetkom poletne sezone si želijo na izolski občini sistemsko urediti več področij, med njimi sprehajanje po mestu v neprimerni opravi oz. kopalkah.

 

Tako je določena prepoved gibanja v kopalkah, brez oblačil ali dela oblačil nad pasom ali pod njim na javnih površinah, razen na območjih kopalnih voda. Prav tako se končuje “rezerviranje” površin na plažah z brisačami, saj je s tem odlokom prepovedano.

 

Odlok se nanaša tudi na živali oziroma njihove lastnike. Kazen za tiste, ki s sabo ne bodo imeli plastičnih vrečk, znaša 200 evrov. Prav tako morajo po novem lastniki živali poleg vrečk za pasje iztrebke s seboj v steklenici nositi vodo za izplakovanje oz. redčenje urina.

 

Prepoveduje se tudi organiziranje piknikov na kopališčih, parkiriščih in drugih javnih površinah ter popivanje in prenočevanje v parkih, tržnicah in avtobusnih postajališčih.

 

Kaj bo vse to prineslo Izoli, bomo še videli. Do takrat pa pazite, da vam ne zmanjka plastičnih vrečk za iztrebke, saj boste v nasprotnem primeru polnili občinski proračun. Sprašujemo pa se, ali so živali res največji onesnaževalci Izole, saj zdaleč niso edine, ki urinirajo zunaj. Ali bodo končno pričeli kaznovati tudi tiste, ki si to res zaslužijo, pa je najbrž iluzorno pričakovati. Po človeški naravi so za vse krivi psi, ki, kako nemarno, lulajo na travi.

Deli novico:
Oznake: