Vnesite za iskanje

V Luciji brezplačna uporaba tržnice za kmete-prodajalce kmetijskih pridelkov in proizvodov lastne pridelave

Od 5. 12. 2020 dalje je mogoča brezplačna uporaba tržnice v Luciji za kmete-prodajalce kmetijskih pridelkov in proizvodov lastne pridelave

 

Župan Občine Piran se je pozitivno odzval na pobudo občinske svetnice Marine Sorta, na podlagi katere so se na občini zavzeli za posodobitev cenika za najem stojnic na tržnici v Luciji in ga poenotili s piranskim. Brezplačna uporaba tržnične infrastrukture za kmete-prodajalce kmetijskih pridelkov in proizvodov lastne pridelave predstavlja osrednji predlog svetnice, ki ga župan pozdravlja.

 

»Z namenom, da se vzpostavi nemotena oskrba s kmetijskimi pridelki in izdelki lastne pridelave ter da se dodatno spodbudijo lokalni kmetje, pridelovalci in ponudniki hrane lastne pridelave, je v teh težkih časih brezplačna uporaba tržnice zelo konstruktivna in dobrodošla pobuda«, je povedal župan Zadković.

Prodaja na lokalnih tržnicah za istrske družinske kmetije predstavlja temeljni tržni kanal za prodajo pridelkov in kmetijskih proizvodov, ki so plod trdega dela njihovih rok. Tega se na Občini Piran dobro zavedajo. V času epidemije so se pojavile številne spletne rešitve za naročanje lokalno pridelane hrane tudi v slovenski Istri. Z brezplačno uporabo tržnice za lokalne pridelovalce hrane in prodajalce kmetijskih proizvodov lastne pridelave želijo ljudem, ki ne uporabljajo računalnikov in nimajo potrebnih informacij za naročanje dostave omogočiti hiter dostop do lokalno pridelanih kmetijskih pridelkov in proizvodov. S tem v Občini Piran spodbujajo družbeno samozadostnost lokalnega prebivalstva, skrbijo za okolje, saj potrošniki tako posegajo po trajnostnih živilih, brez velikega ogljičnega odtisa in najpomembneje jedo zdravo, doma pridelano hrano.

 

Možna bo oddaja stojnic za prodajo industrijskih in obrtnih proizvodov ter izdelkov domače obrti kot tudi oddaja stojnic za prodajo kmetijskih proizvodov, v okviru trgovskih dejavnosti, seveda proti plačilu za uporabo stojnic.

Vsem kmetom in lokalnim pridelovalcem, ki prodajajo svoje kmetijske pridelke in živila ter bodo na novo brezplačno koristili tržnico v Luciji in Piranu, Občina Piran priporoča, da se predhodno seznanijo s postopki za najem stojnic in upoštevajo navodila, ki jih določa pooblaščeni upravitelj tržnice Javno podjetje Okolje Piran.

Deli novico:
Oznake: