Vnesite za iskanje

V ŽIVO: Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom – Zvezdica Zaspanka

Po uspešnem neposrednem prenosu Skoka v pravljico z Igorjem Štamulakom minulo soboto v živo iz velike dvorane Gledališča Koper že pripravljajo novo pustolovščino za otroke. Ustvarjalci se tokrat podajajo med zvezde, Igorju Štamulaku pa bosta družbo na odru delala Luka Cimprič in Eva Tancer. Skupaj bodo najmlajšim pričarali nepozabno virtualno izkušnjo gledališča, zato otroke in njihove starše prijazno vabijo, da se jim pridružijo.

 

V soboto, 28. 11., ob 10.30 tako vabijo na drugi virtualni Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom, ki bo bral Zvezdico Zaspanko Frana Milčinskega Ježka. Za ogled predstave je potreben nakup virtualne vstopnice za 1 evro, kar lahko starši opravijo na spletni strani www.gledalisce-koper.si. Med predstavo bodo otroci povabljeni k sodelovanju po telefonu, številka se bo izpisala na zaslonu. V živo bodo lahko poklicali v gledališče, govorili z Igorjem, ga zafrkavali, lahko pa tudi pohvalili, če si bo zaslužil. Želimo si tudi, da bi nam otroci poslali čim več svojih izdelkov, še posebej risb, na katerih so junaki iz pravljic ali kaj drugega, kar jim je pri srcu.

 

Kaj je virtualni Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom?

Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom je najbolj zanimiva prigoda, ki jo lahko otroci doživijo v Gledališču Koper. Z domišljijo, iznajdljivostjo in nekaj pomoči postanejo junaki in junakinje zimzelenih pravljic in slikanic, se pridružijo Igorju na odru in pravljičnim likom dajo priložnost, da oživijo v njih samih. Obisk gledališč trenutno ni mogoč, a pravljični junaki, kar čakajo, da bi spet oživeli. Scenarij in režijo bodo prispevali igralci in režiserji Gledališča Koper. Tako Skok v pravljico postaja timsko delo, ki bo na sporedu vsako soboto do konca zaprtja gledališč.

S serijo virtualnih Skokov v pravljico se želijo v Gledališču Koper približati našim najmlajšim. Prepričani so, da tako kot pogrešajo šolo, svojo sošolce in obšolske dejavnosti, pogrešajo tudi gledališče in otroške predstave. Po predstavah za odraslo občinstvo se zato na splet odpravljajo še s Skokom v pravljico. Predstave bodo vsako soboto dopoldne in so namenjene otrokom, starim do 9 let.

Deli novico:
Oznake: