Vnesite za iskanje

Vaja POTRES 2021 bo 9.marca

Vlada Republike Slovenije je na seji sprejela sklep o izvedbi vaje državnega pomena Vaja POTRES 2021. Ministrstvo za obrambo, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, bo s tem sklepom seznanilo organizatorje in vse sodelujoče v vaji.

 

Vaja POTRES 2021 je uvrščena v Načrt vaj v obrambnem sistemu in sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za leto 2021 in bo kot enodnevna teoretična vaja izvedene 9. marca 2021. Vaja bo potekala skladno z državnim načrtom za zaščito in reševanje ob potresu, načrtom dejavnosti in načrtom za izvedbo vaje, ki ga bo pripravila skupina za pripravo načrta vaje.

 

Na vaji se bo preverila pripravljenost in odziv na državni ravni na močan potres, ki je v dopoldanskem času, na dan vaje močno prizadel Ljubljano in okolico. Namen vaje je, da se na podlagi izkušenj celovite štabne vaje na temo potresa 2020  – SiQuake2020, izkušenj iz potresov v Republiki Hrvaški v letu 2020 in delovanja v epidemiji covida-19, preveri koncept odziva na potres in izvajanje nalog državnih organov, kot so določene v Državnem načrtu zaščite in reševanja ob potresu in v načrtih dejavnosti. V vaji bodo sodelovali vsi državni organi, ki so določeni z državnim načrtom.

Deli novico:
Oznake: