Vnesite za iskanje

Z Miklavžem bo zažarela tudi koprska Fantazima

  1. decembra bo tudi v Kopru zažarela praznična svetlobna okrasitev mesta, s katero simbolno vstopamo v čas Fantazime. Ker tradicionalnega prižiga luči letos zaradi razmer ni mogoče izpeljati, bodo to storili virtualno in tako čarobnost praznikov ponesli naravnost v domove občanov.

 

Te dni se po vsem mestu končuje nameščanje dekorativne praznične okrasitve, ki obsega več kilometrov utripajočih svetlobnih verig, svetleče elemente z živalskimi motivi in pravljične figure različnih oblik ter umetniške svetlobne instalacije v toplih in hladnih odtenkih. Konec tedna bodo na Kardeljevi ploščadi dokončno sestavili še novoletno drevo, ki bo s 15 metri najvišje umetno drevesce v Sloveniji.

 

Nekoliko drugačen bo tudi letošnji prižig luči, ki ga načrtujejo v nedeljo, 6. decembra. V praznični čas bodo namreč vstopili virtualno, s krajšim videom, ki bo čarobno vzdušje ponesel naravnost v domove občank in občanov ter jih spodbudil k ogledu okrašenega mesta v skladu z veljavnimi ukrepi in omejitvami.

 

K sodelovanju so znova povabili koprske glasbenike in glasbene ustvarjalce, ki so z nami delili lepe misli in dobre želje, v srcu Fantazime pa sta se znašla hudomušna Bruno Brunič Brezbal in Iztok Gustinčič – Mlečko.

 

»Če bodo razmere dopuščale, bo letošnji december zaznamoval tudi pester program. Sredi meseca načrtujemo postavitev drsališča iz umetne mase v Taverni, praznični sejem in pestro gostinsko ponudbo v hiškah ter drug zanimiv spremljevalni program Fantazime, ki bo omogočal sprotne prilagoditve omejitvam in razmeram. Prav tako si želimo organizirati tematske vodene oglede mesta v soju prazničnih luči, obisk dobrih mož in gledališke predstave za otroke. Piko na i bo čarobnemu utripu v mestu dala ambientalna praznična glasba po izboru Radia Capris, ki bo decembrski program v živo predvajal neposredno iz koprske Loggie«, so povedali na koprski občini.

 

Izvedba vseh načrtovanih dejavnosti Fantazime je odvisna od epidemiološke slike v državi in ukrepov, ki bodo takrat v veljavi

Deli novico:
Oznake: