Vnesite za iskanje

Že peti otroški tek v Novi vasi

Zaradi že znanih razlogov v letu 2020 niso uspeli izpeljati tradicionalnega dogodka – tekaške delavnice in nato otroškega teka. Letos so razmere dopuščale in so uspeli otrokom pripraviti vsaj tekaško tekmo.

 

Zbrali so se na travnatem igrišču v Sv. Petru, kjer so se otroci s pomočjo staršev prijavili na 5.otroški tek v Novi vasi.

 

Da se do začetka teka niso dolgočasili, so jih mlade gasilke popeljale po poligonu, kjer so se na zabaven način razgibali. Razdeljeni so bili po mehurčkih v tri skupine. Sledilo je skupno ogrevanje, da se izognejo poškodbam.

Na široko označeni progi je najprej premagala razdaljo kategorija 3-5 let, sledila je kategorija 6-8 let, nazadnje še 8-10 let. Razdalja je bila primerna starosti tekačev.

 

Da so lahko bili v vlogi navijačev tudi otroci, so naredili še kategorijo izven konkurence – mamice. Ker niso bile vse primerno obute, so nekatere tekle v kategoriji – bosonoge. Bilo je veliko vpitja, smeha in zadihanega navijanja. Po teku je sledilo zasluženo okrepčanje  s sadjem, vodo in piškoti.

 

Zmagovalci so bili vsi, ki so se teka udeležili. Sodelovalo je 20 otrok iz Nove vasi, Svetega Petra, Koštabone in Puč.

 

Če bodo okoliščine dopuščale, bodo prihodnje leto najprej izpeljali tekaško delavnico in za zaključek še tekmo 6.otroškega teka v Novi vasi.

Deli novico:
Oznake: