Vnesite za iskanje

Župan Občine Piran je sklical varnostni sosvet

Župan Občine Piran Đenio Zadković je v sredo, dne 24.6.2020, sklical v prostorih piranske občine varnostni sosvet, z namenom priprave občinskih služb in ostalih deležnikov na morebitno povečanje okuženih s COVID-19 ter postopanje v primeru okuženih turistov.

 

Sosveta so se udeležili predstavniki Policijske postaje Piran, postaje mejne policije Dragonja, CSD Piran, Rdečega križa Piran, občinske uprave, medobčinskega inšpektorata in redarstva, Športnega in mladinskega centra, Turističnega združenja Portorož, Zdravstvenega doma Piran, Aerodroma Portorož in Javnega podjetja OKOLJE Piran.

 

Deležniki so se seznanili z zalogami zaščitne opreme po ustanovah, njihovo trenutno pripravljenostjo v primeru ponovnega izbruha epidemije, možnostmi nastanitve okuženih turistov in splošno varnostno situacija v Občini Piran.

 

Župan Občine Piran Đenio Zadković je ob tem izpostavil, da se epidemija lahko hitro ponovi, da je treba storiti vse, da smo na slednje zelo dobro pripravljeni in da je treba prisluhniti iz terena vsem prisotnim deležnikom ter njihovim informacijam. Župan je izpostavil, da pozdravlja zelo stroge higienske ukrepe in njihovo striktno izvajanje s strani hotelirjev ter da pričakuje enako ravnanje s strani vseh ponudnikov gostinskih storitev.

Deli novico:
Oznake: